发文
  • 新手指引 登录 注册
  • APP

逢星期五.Staycation.05 & 06

843 10
親愛嘅讀者,大年初一,先祝大家出入平安,快啲安心旅行。今日決定開雙,一次講兩集!繼續介紹Al Maha 沙漠渡假酒店,今集開始講間帳幕屋。 逢星期五.Staycation.05 & 06
往屋的小路
呢度嘅大部份嘅帳幕屋設計一樣,屋內係起居間連睡眠間同浴室,屋外就係泳池同露天餐桌。 逢星期五.Staycation.05 & 06
帳幕屋
屋嘅大門口
打開屋門,經過迷你吧茶水間,再向前行就會進入起居間連睡眠間。起居間正中平排擺放咗兩張大嘅貴妃椅型梳化,中間加一張大茶几,大茶几上面放咗一個大果盤同埋啲中東小食,再向前望,外接大玻璃窗可以睇到出面個小泳池。 逢星期五.Staycation.05 & 06
起居間
側面拍
另一側面拍
茶几跟沙發
生果盤跟中東小食
呢個setting,基本上你可以喺起居間hea足一個下晝。即使電視機都可以擺埋一面(同衣櫃一齊),書枱連埋個少許中古嘅Bose喇叭亦都放喺則邊。 逢星期五.Staycation.05 & 06
中古款Bose唱機
若果你好有美術天份而又忽然靈感到,你仲可以即刻用粉筆同畫簿畫低佢。係呀係呀,呢度連呢啲嘢美術備品都有得供應,包你唔駛悶。 逢星期五.Staycation.05 & 06
畫啲嘢啦
既然叫得帳幕屋,間屋嘅上面梗係有帳幕啦。成間屋嘅帳幕,係由兩條巨型木柱撐住。而呢兩條木柱就剛剛好將間屋嘅起居間同睡眠間分開。兩條柱面向泳池方向就係起居間,另一邊當然就係睡眠間。
床呀床
床與門
床的兩邊都有門,一面往浴室,一面往大屋入口
開了床
話就話係睡眠間,呢個區其實最主要係擺咗兩張睡床。兩張單人床就可以合成一張雙人床,床邊放咗床頭櫃,牆上面都有啲電掣,個樣比較mechanical ,同而家啲最新酒店當然唔同款。 逢星期五.Staycation.05 & 06
找不同。
找不同。
床上望出去,其實同起居間沙發上看到的風景大同小異,不過當然就多咗兩條大圓柱啦。 逢星期五.Staycation.05 & 06
被子
Al Maha 圖案
床頭櫃
張床好舒服,可恨自己一來有時差 jet lag ,二來有酒店的超早活動(往後再談),睡在床嘅時間唔夠多。
祝你今晚staycation 愉快(如果有)。

鲜花 (6朵) 鲜花榜
Chinaworm2021-2-13 13:38
送了1朵鲜花:  Life is better when shared!
黑到心破碎2021-2-13 08:36
送了1朵鲜花:  Life is better when shared!
香弟弟2021-2-13 04:27
没钱网友2021-2-13 01:07
风吹屁屁寒2021-2-13 00:26
上一篇:  下一篇: 

关注本版大神,阅读更多精彩好文

10 个评论

不错
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-13 00:08:55  | 显示全部楼层
依稀风韵生秋 发表于 2021-2-13 00:06
不错
🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹❤️
missfh.hk    匿名飞客  发表于 1970-1-1 08:00:00
post_deleted
yangqi  终钻会员  2021-2-13 05:04:07  | 显示全部楼层
评论内容不可见
粤语
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-13 08:58:47  | 显示全部楼层
评论内容不可见
雖然有人搭咗,我都可以講多次:極度香港口味廣東話/粵語。😝😜😍😁😚❤️❤️❤️❤️❤️
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-13 08:59:06  | 显示全部楼层
yangqi 发表于 2021-2-13 05:04
粤语
🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-13 16:23:55  | 显示全部楼层
Chinaworm 发表于 2021-2-13 13:39
威武
😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-13 16:24:35  | 显示全部楼层
评论内容不可见
祝你身體健康青春常駐!❤️❤️❤️❤️🌹❤️❤️❤️❤️🌹