发文
  • 新手指引 登录 注册
  • APP

逢星期五.Staycation.07 & 08

1184 24
浴室
親愛嘅讀者,繼續為大家介紹杜拜Al Maha 沙漠渡假酒店嘅帳幕屋。 逢星期五.Staycation.07 & 08
好多咖啡子彈、好多茶包,好多水
先講吓呢個一啲都唔Mini嘅迷你吧。如圖所示:36粒 Nespresso 咖啡膠囊同埋數十個茶包 ,Nespresso 機係好大部,連膠樽水都係用1L裝!基本上一家幾口飲三四日都未必飲得晒。另外仲有免費酒一大支,我冇飲到,真係有啲浪費。😌 逢星期五.Staycation.07 & 08
一公升水與紅酒
免費之酒
跟住到浴室。Double Sink 就一定喇,再加埋大大個不過有啲淺嘅浴缸,備品用係 Luxury Collection 嘅standard :BYREDO,香噴噴嘅呢。美中不足,爭支 BYREDO 香水 !
唔之點解,浴室大到會有張椅對住浴缸。
雙洗手盤
備品
淋浴區
BYREDO 備品
Zoom 近啲 BYREDO
浴缸有啲淺唔緊要,因為屋外仲有個大大大浴缸,泳池是也。
夜泳池
日出泳池
沙漠入面有水飲有涼沖,其實已經好奢侈;若果沙漠有間屋仲要有個24小時運作嘅泳池,係超級奢侈!若果沙漠有間酒店每間屋都有一個24小時運作嘅泳池,呢間酒店係超級誇張嘅奢侈!
泳池看上帳幕屋
池景
屋外嘅泳池Size其實好一般,由池頭去池尾只需要行十步!水唔太深,池頭行幾級樓梯就已經行到泳池底。
太陽倚
餐枱
沙漠嘛,日日都咁熱。得閒衝落去個泳池就可以消暑。若果游水太攰,可以攤係張倚上面晒晒晒。若果唔想去餐廳食早餐午餐,你仲可以 room service 叫餐,不過唔係喺屋入面食,而係喺泳池邊嘅枱開餐。
泳池不太深
不過留意番,屋外環境係Free Space,冇圍欄,所以記得做好防盜措施鎖緊窗門,如果唔係啲小動物就會入嚟搵你喇。
間間屋都有泳池,攪到酒店個大大泳池冇人幫襯,有啲寂寞呢。🤪
酒店 Spa 外嘅泳池
講開小動物,下次講吓呢間渡假酒店嘅活動,因為有好多大小動物! 逢星期五.Staycation.07 & 08
露背照,請多多支持送花。🌹🌹🌹😆😆😆
祝你今晚staycation 愉快(如果有)。

评分 ( 3人) 威望 理由 总评分: 威望 +34  查看全部评分
木渎Kris
+ 3 赞一个!
大小飞飞
+ 1 恭喜, 每10个回复奖励1个威望, 每贴最高奖励10威望。
Chinaworm
+ 30 感谢分享!
鲜花 (8朵) 鲜花榜
沉伦Kevin2021-2-27 00:47
送了1朵鲜花:  Life is better when shared!
孩子她爹2021-2-26 22:40
送了1朵鲜花:  Life is better when shared!
一颗赛艇游神州2021-2-26 22:00
只想玩2021-2-26 20:53
coreyl2021-2-26 20:36
上一篇:  下一篇: 

关注本版大神,阅读更多精彩好文

24 个评论

孩子她爹    匿名飞客  发表于 1970-1-1 08:00:00
post_deleted
Fuma  钻石会员  2021-2-26 19:37:41  | 显示全部楼层
自己一人?
sunhoo  黑钻会员  2021-2-26 19:39:28  | 显示全部楼层
要不是地中海,偶就送花了
西门庆六一  黑钻会员  2021-2-26 20:18:38  | 显示全部楼层
哪里能看到头发?
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:28:57  | 显示全部楼层
评论内容不可见
變強是什麼呢?🤔
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:29:09  | 显示全部楼层
Fuma 发表于 2021-2-26 19:37
自己一人?
一人之境
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:29:38  | 显示全部楼层
sunhoo 发表于 2021-2-26 19:39
要不是地中海,偶就送花了
典解呀?
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:29:54  | 显示全部楼层
笨牛吗 发表于 2021-2-26 19:50
酒店很不错
❤️❤️❤️
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:30:10  | 显示全部楼层
莱特·鲍德温 发表于 2021-2-26 19:52
感谢分享~
🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼❤️🌹❤️🌹❤️🌹
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:30:38  | 显示全部楼层
Chinaworm 发表于 2021-2-26 20:17
威武
官人我要...😙
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 20:31:04  | 显示全部楼层
西门庆六一 发表于 2021-2-26 20:18
哪里能看到头发?
邊到都睇到。😌
Edmonton  终钻会员  2021-2-26 23:29:15  | 显示全部楼层
感谢分享
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 23:35:45  | 显示全部楼层
评论内容不可见
❤️💖💙💛💓💚💗🤎💜🤍💕🖤🧡🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-2-26 23:36:03  | 显示全部楼层
Edmonton 发表于 2021-2-26 23:29
感谢分享
❤️🧡🖤🤍💕💪👍🌹🌹🌹