发文
  • 新手指引 登录 注册
  • APP

逢星期五.Staycation.11 & 12

1216 26
親愛嘅讀者,繼續為大家介紹杜拜Al Maha 沙漠渡假酒店嘅活動。今集我哋wild 啲。😝 逢星期五.Staycation.11 & 12
日落中
其實之前講過,wild 啲即係代表多啲郁動嘅活動。而呢個活動我覺得幾乎係人人必玩,就係騎駱駝遊沙漠! 逢星期五.Staycation.11 & 12
攤唞中的駱駝
騎駱駝喺係黃昏時間舉行,所有參加者喺大堂集口之後,就會一團人行去游泳池Spa區。去到嗰度之後,就可以見到兩排駱駝已經等侯等緊。 逢星期五.Staycation.11 & 12
駱駝靜候區
騎駱駝之前,當然要知道點騎先啦。呢度嘅導師會先教一教大家點樣騎上隻駱駝度,同埋騎嘅時候要keep住個咩姿勢。 逢星期五.Staycation.11 & 12
上駱駝喇
之後,就會到「上駝峰時間」,參加者一個一個騎上隻駱駝度,騎好之後,隻駱駝就會係導師們嘅指示下上升,有機會好快Chok一吓上去,參加要保持平衡同捉實個駱駝𩣑,否則就有機會俾隻駱駝Chok番落沙地到! 逢星期五.Staycation.11 & 12
準備出發
所有參加者都上晒駱駝之後,駱駝團就出發喇。駱駝與駱駝之間係有繩連接住。牽頭駱駝由導師帶領,行走沙漠。因為黃昏關係,沙漠開始降溫,騎著駱駝其實非常舒服。 逢星期五.Staycation.11 & 12
導師帶著駱駝隊
駱駝峰上看駱駝頭
騎駱駝合照
坐低休息吓
便便冇眼睇
黃沙萬里,行行重行行。沙漠無盡頭,不過騎駱駝嘅終點係喺一個高高沙丘嘅下面。駱駝放低參加者後,所有人都要行/爬上個沙丘。 逢星期五.Staycation.11 & 12
沙漠無邊
個沙丘頂就係打咭位,by that time,我已經成腳都係沙。😝為咗慶祝我成腳沙,當然係飲番杯香檳🍾️啦。影完一萬張沙丘相,我就即刻醒起原來已經日落!再影多十萬張日落相之後,我又會發現我想影啲日落香檳相。再影多一百張之後就會發現太陽已經完全下山! 逢星期五.Staycation.11 & 12
騎完駱駝,都特別口渴。😝
飲品供應
香檳日落沙漠照
因為天開始黑,所以要離開沙丘。導師門會係半黑半光之中帶著所有參加者同駱駝回到酒店。有啲今會選擇行番酒店,我就當然騎駱駝啦。 逢星期五.Staycation.11 & 12
萬黃沙里
呢個體驗實在太有趣,所以第二日我決定 Encore !再.玩.多.次! 逢星期五.Staycation.11 & 12
準備日落
日落中
有咗第一次經驗,其實冇令我第二日再騎駱駝嘅時候輕鬆咗,一樣都係有啲雞手鴨腳,不過都係好好玩。其實第二日玩嘅時候,我遇到嘅參加者應該同第一日嘅唔一樣,我估冇幾多個人好似我咁傻或者咁痴線咁連玩同一個活動兩日掛。🤪 逢星期五.Staycation.11 & 12
沙丘上回望駱駝隊
若果你唔想騎駱駝,你都可以坐車遊沙漠睇日落飲香檳。大家其實係差唔多同一時間出發,不過坐車當然快過騎駱駝啦,應該可以睇日落睇多一陣。若果唔想飲香檳,仲有其他紅白酒汽水選擇。 逢星期五.Staycation.11 & 12
影子人與影子駱駝
下次講下飲飲食食,因為真係一日五餐嘅呢......
日落晒了,多謝送花!
祝你今晚staycation 愉快(如果有)。

评分 ( 3人) 威望 飞客里程(飞米) 理由 总评分: 威望 +93  飞客里程(飞米) +88  查看全部评分
木渎Kris
+ 3 感谢分享!
飞客资讯
+ 88 + 88 感谢分享!
大小飞飞
+ 2 恭喜, 每10个回复奖励1个威望, 每贴最高奖励10威望。
鲜花 (6朵) 鲜花榜
海南鸡饭2021-3-27 09:53
送了1朵鲜花:  Life is better when shared!
Txpthi2021-3-27 08:50
送了1朵鲜花:  Life is better when shared!
dylqp2021-3-27 05:43
Schiaparelli.W2021-3-27 02:49
神仙哥哥2021-3-27 00:39
上一篇:  下一篇: 

关注本版大神,阅读更多精彩好文

26 个评论

不错
爱丁宝    匿名飞客  发表于 1970-1-1 08:00:00
post_deleted
O/I/X  终钻会员  2021-3-27 01:09:09  | 显示全部楼层
讲国语
鲜花 (1朵) 鲜花榜
记得双击么么盾2021-3-27 10:50
言语点了啦  蓝钻会员  2021-3-27 01:15:11  | 显示全部楼层
说真的 看不懂,讲英文要好些
鲜花 (4朵) 鲜花榜
喵喵的喵喵2021-3-27 14:37
AaronAn2021-3-27 10:21
RafaelT2021-3-27 03:28
喵喵的喵喵  黑钻会员  2021-3-27 01:50:56  | 显示全部楼层
点解你同一间酒店要分开发甘len多次
鲜花 (2朵) 鲜花榜
Flyingsun2021-3-28 10:09
送了1朵鲜花:  赞一个!
根室本線  黑钻会员  2021-3-27 03:42:30  | 显示全部楼层
最好还是说国语吧 这个我真的看不懂
鲜花 (1朵) 鲜花榜
AaronAn2021-3-27 10:21
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:15:32  | 显示全部楼层
依稀风韵生秋 发表于 2021-3-27 00:34
不错
多謝晒🥰😍🥰😍❤️❤️❤️
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:16:09  | 显示全部楼层
评论内容不可见
不用客氣。❤️👍❤️👍❤️👍🥰🥰🥰
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:17:14  | 显示全部楼层
O/I/X 发表于 2021-3-27 01:09
讲国语
係,我其實日日都講少少國語。些些!❤️🙏🏼❤️🙏🏼
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:19:09  | 显示全部楼层
言语点了啦 发表于 2021-3-27 01:15
说真的 看不懂,讲英文要好些
That’s great. I’ll post something in English next time. Stay tuned and please ❤️❤️❤️🌹🌹🌹! Thank you! Love you!!! Xoxo
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:20:50  | 显示全部楼层
喵喵的喵喵 发表于 2021-3-27 01:50
点解你同一间酒店要分开发甘len多次
因為咁樣可以有欲斷難斷,藕斷絲連嘅快感!係咪好Jeng 鮮?😌😙😉❤️❤️❤️
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:21:31  | 显示全部楼层
Griezmann01 发表于 2021-3-27 03:28
感谢分享
多謝你多謝我,感謝天感謝地!❤️🥰👍❤️🥰👍❤️🥰👍
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:23:06  | 显示全部楼层
根室本線 发表于 2021-3-27 03:42
最好还是说国语吧 这个我真的看不懂
若果你有一日再睇嘅時候明咗,代表你叻咗呀。到時我就真係恭喜你喇!Yeah Yeah Yeah!❤️🌹❤️🌹❤️🌹🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:24:11  | 显示全部楼层
进击的噜噜c 发表于 2021-3-27 07:47
骆驼都戴口罩了
是嘛,希望大家都可以除罩相見啦。❤️🌹🙏🏼❤️🌹🙏🏼❤️🌹🙏🏼
Alan Tsang  蓝钻会员   楼主| 2021-3-27 10:30:50  | 显示全部楼层
评论内容不可见
哈哈,你玩咩,就我玩咩囉。😏😏😏😏😏😏❤️❤️❤️❤️❤️❤️🌹🌹🌹🌹🌹🌹🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Bobisme  钻石会员  2021-3-27 10:54:17  | 显示全部楼层
Alan Tsang 发表于 2021-3-27 10:24
是嘛,希望大家都可以除罩相見啦。❤️🌹🙏🏼❤️🌹🙏🏼❤️🌹🙏🏼
那是怕骆驼咬伤游客……很凶的