发文
  • 新手指引 登录 注册
  • APP

逢星期五.Staycation.02

2815 62
親愛嘅讀者,係講香港嘅酒店體驗之前,先同大家飛一轉去中東,享受真正嘅staycation啦。
講真,香港嘅酒店多數都係city hotels,唔會有好多間俾到你真正渡假嘅感覺。所以不如趁嚟緊呢幾集,同大家介紹一間真真正正嘅渡假酒店。 逢星期五.Staycation.02
帳幕屋
先同大家嚟個Preview,呢度係杜拜嘅沙漠區。除了沙,都是沙。不過就係呢度,起咗間五星級嘅渡假酒店。 逢星期五.Staycation.02
(熱情的)沙漠
小鹿亂撞
酒店嘅住客都唔係住一般嘅房,亦都唔係住一般嘅套房,而係住帳幕屋!想游水咩?唔使特登走去泳池,因為每間帳幕屋後方都附送一個泳池。若果瞓覺瞓醒想游水,保證你三十秒之內一定可以落床去到個泳池,包保你可以由朝游到晚。 逢星期五.Staycation.02
Day beds
Swimming Pool
呢間酒店嘅房價當然就唔係平啦,不過呢個房價係包一日三餐,啊sorry,其實係一日五餐至啱。記住,呢度係沙漠,即係 middle of nowhere。除咗酒店嘅餐廳之外,你唔會喺方圓10公里範圍之內,搵到其他食肆,所以房價嘢食全包。 逢星期五.Staycation.02
早餐看太陽
冰鎮sorbet
當然,齋食嘢齋游水,咁樣好難過足一日嘅。所以呢度有好多各式各樣嘅活動俾住客,由(超)早到晚,任君選擇。房價包咗每日兩個活動,當然如果你想玩多啲活動,俾多幾舊水就得喇。 逢星期五.Staycation.02
騎駱駝係其中一種活動
呢間酒店叫 Al Maha ,preview 著咁多先,下集再講。
祝你今晚staycation 愉快(如果有)。 逢星期五.Staycation.02
Al Maha logo
日出很美

评分 ( 3人) 威望 理由 总评分: 威望 +14查看全部评分
木渎Kris
+ 6 感谢分享!
大小飞飞
+ 2 恭喜, 每10个回复奖励1个威望, 每贴最高奖励10威望。
Chinaworm
+ 6 感谢分享!
鲜花 (27朵) 鲜花榜
KEVINCHANG2021-1-24 03:21
送了1朵鲜花:聽聽Life is better when shared!
渡边梨佐2021-1-23 18:58
送了1朵鲜花:聽聽Life is better when shared!
Ssssss92021-1-23 15:16
djdj172021-1-23 14:17
忘了愛不要緊2021-1-23 13:32
上一篇:聽 下一篇:聽

关注本版大神,阅读更多精彩好文

62 个评论

yuhuili钻石会员 2021-1-23 00:03:08聽 | 显示全部楼层
秦始皇书同文太有远见了
鲜花 (27朵) 鲜花榜
定谳2021-1-25 18:53
lufuthand2021-1-25 05:11
我不用飞客2021-1-23 16:28
安大爷2021-1-23 15:56
送了1朵鲜花:聽聽赞一个!
两只猴寶到处跑2021-1-23 13:15
lwangl匿名飞客发表于 1970-1-1 08:00:00
post_deleted
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:12:20聽 | 显示全部楼层
评论内容不可见
懂看沒現發
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:13:30聽 | 显示全部楼层
佛莱斯特 发表于 2021-1-23 00:06
挺好
好想再住。
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:14:33聽 | 显示全部楼层
祝先生pa 发表于 2021-1-23 00:09
漂亮
天氣好自然景色好自然拍得好。
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:17:12聽 | 显示全部楼层
yuhuili 发表于 2021-1-23 00:03
秦始皇书同文太有远见了
係呀,所以書寫廣東話囉。
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:17:36聽 | 显示全部楼层
Chinaworm 发表于 2021-1-23 00:15
威武
馃き馃槄馃槤馃槒馃槍
白袍玛里奥蓝钻会员 2021-1-23 00:24:01聽 | 显示全部楼层
这是羊。。。
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:29:08聽 | 显示全部楼层
评论内容不可见
了懂看像好
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:29:58聽 | 显示全部楼层
白袍玛里奥 发表于 2021-1-23 00:24
这是羊。。。
馃槺馃槰馃槹
Alan Tsang蓝钻会员聽 聽楼主| 2021-1-23 00:40:03聽 | 显示全部楼层
评论内容不可见
我知,呢度好多人已經Review 過。馃槒
MDuras钻石会员 2021-1-23 03:42:07聽 | 显示全部楼层
评论内容不可见
真的。。。。。。。
也不知道preview个什么的
鲜花 (1朵) 鲜花榜
ggisg2021-1-23 13:01
samliu67黑钻会员 2021-1-23 04:26:50聽 | 显示全部楼层
感谢分享 送花
Apolona钻石会员 2021-1-23 04:56:04聽 | 显示全部楼层
yuhuili 发表于 2021-1-23 00:03
秦始皇书同文太有远见了
xswl